iPhone XS & iPhone XS Max
Je iPhone X inruilen voor de iPhone XS (MAX)
De iPhone XS (MAX) versus de iPhone X - moet je je klaarmaken om te upgraden? : de kleinere versie van het apparaat dat 12 maanden geleden op de markt werd geïntroduceerd.
We dachten dat toen Apple de 6S had uitgebracht en direct overging naar de iPhone 7 we de laatste telefoon uit de S-serie hadden gezien, maar Apple heeft de traditionele upgrade uit het middensegment weer nieuw leven ingeblazen.
Maar wat is er nu precies zo nieuw en moet je echt overwegen om een upgrade naar die duurdere telefoon uit te voeren? Laten we dat in dit artikel eens bekijken.
Het ontwerp
Na jarenlang te hebben gekozen voor een zeer vergelijkbaar ontwerp voor haar telefoons, waren de wijzigingen die Apple maakte met de iPhone X meteen zichtbaar. Het sloot die dikke rand af, duwde het scherm recht naar de hoeken, en verving de metalen achterkant door een van glas. Het voelde meteen als een apparaat van hoge kwaliteit dat overeenkwam met de nieuwe en hogere prijs.
Net als de iPhone X is de iPhone XS opgebouwd uit een combinatie van glas en roestvrij staal. Bij de XS is de gouden tint wel nieuw. De eerste foto's suggereren een tamelijk ingetogen goudkleur voor de roestvrijstalen rand, maar je kunt de iPhone XS ook in het zwart en in het zilver aanschaffen.
Andere kenmerken van het ontwerp van de iPhone X zijn de langwerpige vergrendelingsschakelaar, het ontbreken van een aansluiting voor een hoofdtelefoon en de IP67-waterbestendigheid.
De specificaties en de functies
Zoals gebruikelijk bij de 'S'-serie-upgrades, zitten de echte verschillen zich meer in de specificaties en de interne upgrades dan in de visuele verschillen.
De meest significante daarvan is de overstap naar een nieuwe SoC - het silicium dat de iPhone van stroom voorziet. Terwijl de iPhone X de A11 Bionic-chip gebruikte, heeft de iPhone XS een upgrade naar de A12 Bionic gemaakt. Zoals typisch is voor deze verbeteringen, toonde Apple al meerdere grafieken met details over de snelheidsverbeteringen die zullen worden ervaren als het gaat om de dagelijkse prestaties en de grafische weergaven.
Met de iPhone X maakte Apple de overstap naar OLED-panelen. Eerdere iPhones en zelfs de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gebruikten de LCD-technologie voor de weergave. OLED heeft de neiging om diepere kleuren, een beter contrast en perfecte zwarttinten te bieden. Als zodanig krijg je als je nu foto's of video's bekijkt een veel rijkere ervaring. Het verschil tussen het LCD-scherm op de iPhone 8 Plus en de OLED op de iPhone X is duidelijk en laat zien hoe veel beter de techniek is geworden.
Apple heeft voor de iPhone XS vastgehouden aan een OLED van 5,8” en heeft ook een tweede, groter model geïntroduceerd met maar liefst een OLED van 6,5” bij de iPhone XS Max. Het grootste verschil bij de nieuwe iPhone XS is ongetwijfeld de optie om de schermgrootte te verhogen.
De resolutie blijft hetzelfde bij 2436 x 1125 en er is nog steeds ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision, plus het brede P3-kleurengamma.
De iPhone XS heeft nog steeds een inkeping op het display van het apparaat. Deze kleine uitsparing bevat alle technologie voor de camera aan de voorzijde en de sensoren, die nodig zijn om Face ID te laten functioneren.
De levensduur van de batterij is, totdat we een apparaat goed hebben getest en beoordeeld, altijd moeilijk te meten en zoals gewoonlijk heeft Apple de grootte van de accu in de iPhone XS niet gespecificeerd. Er staat wel dat je de iPhone XS in vergelijking met de iPhone X nog 30 minuten extra kunt gebruiken.
De camera
Met de iPhone XS is Apple bezig met het upgraden van het camerasysteem. Het heeft nog steeds een dubbele 12-megapixel sensor met f/1.8 diafragma op de grote hoeksensor en f/2.4 op de telefoto, maar de sensoren zijn volledig nieuw en er is een nieuwe ISP in de A12 Bionic. Er is ook een snellere 7-megapixel camera aan de voorkant van het toestel aanwezig. Kortom, met de camera van de iPhone XS maak je de mooiste plaatjes in elke situatie!